Ik ben Ernst en ik ben hier om spirituele en intuïtieve mensen te ondersteunen bij nieuwe stappen in hun leven, het nemen van hobbels en het vergroten van hun bewustzijn. Onderwerpen als vorige levens, incarneren, helderziendheid, bijna dood ervaringen en leven na de dood gaan we niet uit de weg als deze naar voren komen.

Waar ben ik zelf tegenaan gelopen en waarom bied ik dit aan?

Als kind voelde ik me geregeld een buitenbeentje, bijvoorbeeld op school. Ik merkte veel inconsequentheden op in omgangsvormen en sociale structuren en snapte weinig van menselijke groepsdynamiek. De grote klassen (25+ kinderen) waren voor mij veel te druk en door een permanente overprikkeling vond ik het lastig de uitleg en informatie van de docenten op te nemen en als thuiskwam was ik uitgeput en totaal overprikkeld. Geen wonder dat het leren moeizaam verliep. Dit mondde aan het begin van mijn studie aan de universiteit uit in een depressie.

Later ontdekte ik dat hier een term voor bestond: Hoogsensitiviteit  Ik krijg veel (te)veel mee van al het geluid en visuele prikkels (zoals oplichtende reclameborden), maar ook het simpelweg aanwezig zijn in (grote) groepen (school, kantoor, verjaardagen) is al vermoeiend vanwege alle geluid en vanwege de energie en verhalen die iedereen bij zich draagt, hoe gezellig het wellicht ook kan zijn. Het oppikken van deze prikkelingen gaat snel, het verwerken van al deze input juist traag. Het gevolg was slecht slapen, omdat er nog zoveel in mijn systeem zat. Dit leverde een nog grotere vermoeidheid op, waardoor verwerken nog moeizamer ging. Zie hier de visueuze cirkel die doorbroken moest worden.

Om actief mij actief wat af te schermen van al deze prikkelingen en er voor te zorgen dat al deze vermoeiende energie en prikkelingen mijn systeem ook weer snel uit zijn, ben ik opleidingen en cursussen gaan volgen die mij leerden hoe met prikkelingen, energie, het opruimen daarvan en vermoeidheid om te gaan.

Zo heb ik in de loop van de tijd onder anderen de volgende spirituele en energetische opleidingen gevolgd: 

  • Dit was onder andere bij Magnetiseren bij De Adelaar in Oostzaan,
  • De Basis Opleidingen Intuïtie en Energie I & II en de cursus Creatieve Energie bij het Nieuw Centrum in Utrecht,
  • De opleidingen Healing I & II bij Intuïtieve Opleidingen in Utrecht.
  • Daar bovenop de aanvullende modules Spiritbody Healing en Amygdala Healing eveneens bij Intuïtieve Opleidingen.

Naast het leren fris houden en beschermen van mijn eigen energiehuishouding, ontwikkelden mijn spirituele en intuïtieve inzichten zich ook steeds verder.

Ik ging met mensen in gesprek en deelde mijn ervaringen. Deze mensen pikte het op en durfden hùn ervaringen te delen. Mooie, moeilijke en intensieve ervaringen verpakt in persoonlijke verhalen en gesprekken. Langzaam groeide de vraag naar een gespreksmogelijkheid die veel breder kijkt dan gebruikelijk.

Herken je aspecten en voorbeelden, maar weet je niet zo goed bij wie je ermee terecht kunt? Merk je dingen op die anderen niet opmerken (of niet op líjken te merken)? Loop je er tegenaan dat anderen jouw helderheid niet geloven of zelfs ronduit afwijzen? Wie weet voel je je hierin alleen of beperkt. Dat hoeft niet niet langer!

De opleiding Geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft me de inzichten en handvatten gegeven om persoonlijke ontwikkelingen te plaatsen in de bredere ontwikkelingen van deze tijd en dit geheel te plaatsen in de context van de lange termijn ontwikkelingen die zich voor jou ontvouwen.

Waarom bied ik dit aan?

Sinds 2008 spreek ik met mensen, ondersteun en begeleid ik mensen bij de ontwikkelingen in hun leven als mens en als groeiende spirituele en intuïtieve wezens. Dit gebeurt in een veilige, ontspannen en open setting tijdens een wandeling buiten of onder het genot van koffie of thee op de bank.

Sinds ik mijn verhaal ben gaan delen en ik met mensen praat, krijg ik van steeds meer mensen terug dat er een groeïende behoefte is om over dergelijke onderwerpen te praten, zonder oordeel, zonder dat er wat wat wordt gevonden. Gewoon mogen zijn zoals je bent (inclusief jouw persoonlijke geschiedenis) en van daaruit mogen verdergroeien in de richting die jij kiest.

De vrijheden die mensen zichzelf schenken en de groei de mensen mogen doormaken is een dankbaar en voldoenend proces om te mogen ondersteunen.