Ithildin is een speciale metalen essentie op basis van mithril uit de wereldcreatie van J.R.R. Tolkien.

Ithildin was een specifiek soort bewerkt *mithril waarvan de techniek alleen door een zéér ervaren (edel)smeden van de Noldor kon worden geleerd en worden doorgegeven en dus bewerkt. Het was gemaakt van een uiterst zuiver geraffineerd mithril waarvan zulke dunne draden werden gemaakt, dat er mee geregen of gewoven kon worden. Ook kon er mee geschreven worden in speciale runen. De geschreven en magisch verhulde tekst werd alleen voor sommigen zichtbaar bij maanlicht of sterrenlicht.

De informatie die wij allen met ons meedragen over onze incarnatie en onze levensdoel, de informatie over dit leven en eerdere levens, de achtergronden van thema’s, relaties en situaties waar we mee te maken krijgen in het leven, zijn vaak niet direct zichtbaar.

In een veilige en ontspannen setting bespreken we samen de actuele (en soms langlopende) thema’s en worden zaken zichtbaar die in het dagelijkse leven vaak nauwelijks aan bod komen, maar zich tòch aandienen. Vaak zijn delen daarvan veelal verhuld, onbesproken en onontdekt gebleven.

Samen bekijken we de fijne draden die jij door jouw incarnatie(s) hebt gewoven en bespreken we de informatie die in jouw persoonlijke ithildin is geschreven en die jij als ziel voor jezelf hebt gecreëerd.

*Mithril is (vrij geïnterpreteerd) een metaal met de schoonheid van zuiver zilver en heeft de sterkte en lichtheid van titanium.

Hartelijk dank, professor Tolkien, voor de prachtige talen, schriften en verhalen die u de wereld als briljant taalkundige en als getalenteerd en gevierd schrijver heeft geschonken. Dank voor de inspiratie die u mij met deze naam heeft geschonken en hartelijk dank voor de inspiratie, hoop, blijdschap en het leesplezier die u mij in véél bredere zin in dit leven hebt geschonken. Ik hoop dat ik op mijn beurt weer een klein deel van deze prachtige kwaliteiten mag doorgeven aan anderen.